top of page
Peeping Gennem en Leaf

10 anti age immunstyrkende boosts.

Hvor hurtigt du ældes og hvor længe du lever, afhænger i høj grad af dit immunsystem. Immunforsvaret er din krops naturlige skjold, som hver dag kæmper en kamp for at undgå fremmede og skadelige bakterier, vira og giftstoffer. Og er skjoldet ikke stærkt nok, vil disse "angribere" bidrage til tidlig ældning, hyppige forkølelser, allegier, livstruende sygdomme som kræft, hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. Det er derfor ultra vigtigt, at du holder dit immunsystem stærk, hvis du vil ældes med ynde og være sund og rask. 

3Kraftfulde trin til at bremse ældningsprocessen:

  • Reducér stress

  • Boost dit energi niveau

  • Styrk dit immunforsvar

1. Den tavse dræber 

Stress er en af de mest alvorlige "sygdomme" i Danmark. Kælenavn: Den tavse dræber. Fysisk, mentalt og følelsesmæssigt speeder den aldringsprocessen op i raketfart. 

Selvfølgelig er det okay, at være stresset i perioder - det er jo en naturlig del af den verden, vi lever i , MEN kronisk stress ... foruden at, du føler dig elendig tilpas ... ja så har det en ualmindelig negativ effekt på dit udseende - din hud - dit hår - dine negle. Store mængder af stress frigiver hormoner som i den grad presser dit immunforsvar ... helt i knæ.... og speeder volsomt op under aldringsprocessen.

Tjek evt. en yogaklasse i dit nærområde, gå en tur i naturen ... Lær åndedragsteknik, som vil hjælpe dig med at slappe af og genoplade batteriet.

Øvelse: Træk vejret 

Sæt dig i en afslappet stilling. Bring din opmærksomhed på din ånde. Indhalér langsomt og dybt gennem næsen ... føl din mave udvides. Udånd langsomt mens du forsigtigt trækker maven ind. Forsøg at gøre din udånding dobbelt så langsom som din indånding. Gør det i 5 minutter, når du føler stressen kommer snigende ... og gør det gerne hver gang, du har aflsuttet en opgave - inden du starter på en ny. Så er du afbalanceret ... nervesystemet roligere og klar til en ny opgave.

Meditér

Meditation beroliger dit system og lindrer stress. Du kan vælge at deltage på meditations hold, finde noget på Youtube, hente en app.

 

 

Karbad med æteriske olier

 

Tag evt. et dejligt varmt bad ... tænd nogle stearinlys og drys et par æteriske dråber i vandet. Gerne lavendel. Lavendel virker afslappende. Slap af ... indånd duften. Forsøg at slå evt. negative tanker fra .. visualisér et sted eller en situation, der får dig til at føle dig godt tilpas

Massage & aromaterapi

Der er intet som en god omgang massage. Ideelt til at opløse spændinger og give mental ro. Hvis du ikke har tid eller råd til at besøge en proffessionel massør, så kan du nemt gøre det selv;

Start med hovedet.. brug en lille smule (gerne opvarmet) æterisk olie, Kan anbefale kamille, der virker beroligende. Massér din hovedbund med fingerspidserne og håndflader i cirkulære bevægleser. Arbejd dig ned igennem kroppen og slut med fødderne.

Sollys

Rigtig mange mennesker oplever humørsvingninger især om vinteren. 15-20 minutter med naturligt sollys, vil have en dramatisk effekt på dit serotonin niveau og dermed dit humør.

 

Bevæg dig

Gå en tur ... tag cyklen ... dans, træn til en motionsvideo eller app. Bare bevæg dig og sæt gang i blodomløbet. 30 minutter om dagen er nok !

Tænk positivt

Erstat eventuelle negativer med nogle positive ... find 3 ting hver dag som du er taknemmelig over. 

Kosttilskud

Udover at spise en velafbalanceret kost, kan det være en rigtig god idé at tage en multivitmin af god kvalitet med mineraler og antioxidanter er især vigtigt i perioder med stress. Omega -3 essentielle fedtsyrer er også vigtig i styrkening af imunforsvar og bekæmpelse af stress.

Chokolade haps

Er det ikke herligt ... at der rent faktisk er noget virkelig lækkert og ikke syndfuldt ... som ovenikøbet er sundt. Værsgo´og haspe et lækker stykke chokolade.  Mørkt naturligvis. Det har en stress afdæmpende effekt og mange sundhedsmæssige fordele. Jo mørkere chokolade des mere spækket er det med naturlige antioxidanter. Det er blodtrykssænkende og kolesterolsænkende ... og så reducerer det inflammation som i værste tilfælde kan føre til hjertesygdomme.

Ocean Rocks
Orange Blossom

Tiden er kommet til,at du bliver bekendt med alle dine selvbegrænsede overbevisninger og undskyldninger, som har holdt dig tilbage alt for længe.

Det er på tide, at du stopper med at føle dig svag eller ikke god nok.

Disse tanker skal erstattes med positive bekræftelser.

Fra nu af ... som i lige nu, skal du gøre alt hvad du kan for at opnå alt det du ønsker. Du kan nemlig ikke ændre noget, hvis du ikke selv virkelig ønsker det.

Det ernu tid til at vende disse gamle selvbegrænsede overbevisninger til positive tankemønstre.

Hent din notesbog og skriv alle dine styrker ... og dernæst dine svagheder. 

Vend hver svaghed til noget positivt ved at skrive en bekræftelse for hver svaghed.

Og du skal beskrive det som om, det allerede er sket ... feks. Hvis du gerne vil tabe dig ... skal du ændre det til "Jeg er fit og sund" .. skriv det præcis som du ville ønske det var.

At ændre denne negative tankespiral er den første nøgle til ændringer. Denne nye positive tankegang, vil give dig den "ammunition" og energi til at opnå, det du virelig ønsker.

Og der er aldrig for sent at ændre dit tankemønster og begynde at investere i dig selv.

Face Mapping
bottom of page