top of page
spa stones
Spa Setting
Zen Combo
Trio af Candles
Aromatherapy
Afslappende bad
Aromatic Candles
Bath Brush and Soap

Sådan laver du hjemme-spa

Hvad med at forkæle dig selv med en dag fyldt med wellness _ og endda uden at det skal koste dig en formue? Få tips til at skabe et hjemme_spa her

Hvad med at forkæle dig selv med en dag fyldt med wellness - og endda uden at det skal koste dig en formue? Vi giver dig tips til, hvordan du skaber et hjemme-spa og laver dine egne skønhedsbehandlinger.

Med en travl hverdag er det skønt ind imellem bare at trække stikket ud og pleje og forkæle sig selv. Afhængigt af temperament, tid og interesse er der mange måder at gøre det på - en efterhånden ret så populær metode er dog spa og wellness.

Og med de horder af tilbud på skønhedsbehandlinger og kurophold, som omgiver os, er der aldrig langt til et lille time-out fra hverdagens stress og forpligtelser, uanset om du har to timer eller to døgn tilovers til dig selv.

Du behøver imidlertid hverken at booke tid, bruge en formue eller bevæge dig ret langt væk for at forkæle dig selv med afslappende og velduftende bade eller lækre og opfriskende skønhedsbehandlinger. Du kan nemlig få det hele hjemme hos dig selv. Nedenfor giver vi dig gode råd og tips til, hvordan du kan skabe dit eget hjemme-spa og lave dine egne skønhedsbehandlinger:

Skab dit eget hjemme-spa
Badesalt, duftende olier, varme håndklæder og afslappende toner. Der er ikke noget bedre end at forkæle sig selv med en livsgivende omgang spa. Lad dig inspirere af Wellness Denmarks guide til, hvordan du bringe luksuriøse wellness-omgivelser ind i dit hjem:

Trin 1: Gør badekaret klar 
Skyld dit badekar af for at sikre, at det er klar til brug. Har du mulighed for det, frigør eventuelt badeforhænget fra karet, så du har god plads til at nyde dit bad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trin 2: Nyvaskede håndklæder 
Der er ikke noget bedre end velduftende rene håndklæder (og badekåber) efter et bad. Hav derfor et par helt nyvaskede håndklæder klar til når du skal op af badet igen. Du kan også bruge et håndklæde som støtte til nakken i badekaret.

Trin 3: Sund drikke 
Lav en stor kop varm te, gerne grøn eller hvid da disse er milde for kroppen og virker udrensende. Er du ikke til te, er en kande med vand og citrusskiver et godt alternativ.

Trin 4: Afslappende musik 
Tænd for noget musik, fx. en natur-cd. Telefonen er ikke en god idé at anvende som musikafspiller, da den kan forstyrre dit bad.

Trin 5: Spa-produkter og pleje 
Fyld badekaret og fyld et lækkert produkt i. Vælg badesalt, badeolie, bodywash eller æteriske olier, efter hvad du har og bedst kan lide. Lavendel og rosendufte er afslappende, mens eukalyptus eller mynte er opfriskende. Ansigtsmasken og/eller natursvampen er også velkommen.

Trin 6: Wellness-stemning 
Find stearinlys i forskellige størrelser - det gør ikke noget, der er mange men sørg for at de bliver placeret på en jævn og skridsikker flade. Herefter kan du eventuelt pynte med sten eller friske blomster fx lavendel og roser. Drys blomsterblade ud på overfladen af badevandet, som den sidste lille prik over i'et

Lav skønhedsbehandlinger i køkkenet
Har du ikke noget badekar, skal du ikke fortvivle, for du kan sagtens forkæle dig selv med wellness derhjemme uden. Ud over et afslappende bad kan dit hjemme-spa nemlig også tilbyde billige og lækre skønhedsbehandlinger, som du selv laver med ingredienser fra køkkenet.

Nedenfor giver skønheds- og velværeekspert Rasmus Raz Andersen dig opskrifter på hjemmelavede skønhedsbehandlinger:

Damp af ansigt
1 spsk. rød the
1 spsk. tørret mynte

Puttes i en gryde eller skål med kogende vand. Hold hovedet over dampen, og tag et håndklæde over hovedet, så du lukker dampen inde og får glæde af de gode egenskaber.

Ansigtspeeling
20 g. havregryn
20 g. smuttede mandler
1 spsk. rørsukker 
1 spsk. honning
1 spsk. raps eller mandelolie

Alt tørt kommes i blender og blendes i 10 sek. Bland honning og olie sammen i en skål og kom det blendede i, så det bliver en lind masse. Masser i ansigtet.

Fugtmaske til mor
½ avokado
3 spsk. honning

Moses sammen til en lind masse og lægges som maske på ansigt og hals. Masser den ind i huden fra halsen og op til hår grænsen med dine fingerspidser og lad den endelig sidde i 10 minutter. Avokado vil med sine mange A-vitaminer binde den fugt og det fedt der er i avokadoen, honningen dulmer og renser. Skyl af med lunkent vand og dup dig tør.

Kvindernes tørre og trætte hud på benene skal friskes op 
1 dl. tørret lavendelblomst
1 dl. tørret Kamilleblomst
1 dl. fint uraffineret Atlanterhavs salt.
1 dl. koldpresset olivenolie

Bland det hele og peel benene.

bottom of page