top of page

Kapitel 1

10 anti age råd 

10 anti age råd

             som vil booste

          dit helbred og dit                               immunforsvar

Hvor hurtig vi ældes og hvor lang tid vi lever er i meget høj grad afhængig af vores immunsystem. Vores immunsystem er kroppens naturlige forsvarssystem.

Mens de fleste af os tager vores immunsystem for givet ( indtil vi bliver syge ), er dette bemærkelsesværdige og komplekse system på hårdt arbejde 24 timer i døgnet. Hver dag er en kamp mod fremmede invasioner fra bakterier, vira og giftstoffer, som svækker immunsystemet og forårsager alt muligt lige fra hyppige forkølelser og for tidlig aldring til alvorlige livstruende sygdomme som kræft, hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes.

Da vores immunforvar bliver mindre effektivt med alderen, er det afgørende at vi spiser de rigtige slags fødevarer og lever en sund livsstil, hvis vi skal holde og unge, bekæmpe infektioner og forebygge sygdomme.

Gennemfør disse kraftfulde trin for at bremse for tidlig aldring, reducere stress, øge dit energiniveau og styrke dit immunforsvar;

Lær at håndtere stress

Stress er en af de mest sundhedsskadelige problemer i Danmark. Kendt som den "tavse dræber".

Alle har eller har haft det tæt ind på livet enten fra sig selv, familie eller arbejde.

Stress er en normal del af hverdagen og kan i mildere tilfælde være gavnlig, problemet er bare, at når stress bliver for voldsomt i en længere periode og måske ender med langvarig kronisk stress har det foruden det faktum at man føler sig skidt tilpas også en negativ effekt på ens udseende, hår, hud, tænder ... negle osv.

Kronisk stress kan føre til angst og en lang række andre sundhedsproblemer, da mange søger nødhjælp i form af skadelige "dæmpere" som rygning, alkohol, narkotika og overspisning.

Overdreven stress, bekymringer og angst tærer enormt på vores immunforsvar. Store mængder stresshormoner frigives og presser vores immunforsvar så meget at vores aldringsprocess kører i raketfart.

Kronisk stress giver os fysiske, psykiske og følelsesmæssige symptomer som depression, irritabilitet, hyppige forkølelser, hovedpine, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, fordøjelsesproblemer, søvnproblemer,  vægtproblemer og kroniske sygdomme.

Reducér stress ... speed op med energi, hvis du virkelig ønsker at bremse aldringsprocessen, indarbejd mindfullnes i hverdagen. Hvis du oplever stresssymptomer, er fysisk aktivitet en fantastisk måde at "dampe" af på.

Yoga, QiGong ... gåture i naturen ... mm.

Prøv også disse sund og nærende stress-reducerings teknikker;

Dyb vejrtrækning

- hjælper fysisk, mentalt, følelsesmæssigt, kognitivt og åndeligt.

Teknik:

Placér dig i en afslappet stilling. Bring din opmærksomhed på din ånde. Træk vejret langsomt ind gennem næsen ... helt ned i maven. Føl hvordan din mave udvides som en ballon. Udånd langsomt og træk maven ind for at gøre din udånding dobbelt så lang. Gør dette i 5 min så tit du får mulighed for det.   ( evt, link til guided vejrtrækningsøvelse )

Min favorit

https://www.youtube.com/watch?v=8VwufJrUhic

Meditér

Få stilhed i dit sind ved at meditere dagligt. Meditation er en helt fantastisk måde af finde indre fred på.

( link til guided meditation )

https://www.youtube.com/watch?v=eBYhihrvwi8

Karbad

Tænd nogle stearinlys og sæt noget afslappende musik på og drys et par æteriske olier i vandet.

Lavendel arbejder godt imod stress. Slap af og indånd duften. Prøv at slå negative tanker fra og visualisér et sted eller en situation, der gør dig glad.

bottom of page