top of page

Derfor får du rynker … og hvad du kan gøre for at reducere dem.

 

Uanset om du er 30 år og først lige er begyndt at se de første tegn på aldring, eller om du er 60 år med en hud, og efterhånden har vænnet dig til at rynker og slap hud simpelthedn bare invaderer dit ansigt, så er der faktisk rigtig meget du selv kan gøre for at hindre rynkernes dannelse eller reducere og minimere de rynker, der allerede har meldt deres ankomst.

"Mange kvinder såvel som mænd mener, at aldrende hud er uundgåelig, men med de oplysninger og teknologier, vi har i dag, kan du næsten se så ung ud som du føler. Nogle kræver et besøg hos hudlægen, men der er også ting, du selv kan gøre.

Sådan Reducer Rynker: Hvad Du selv Kan Gøre

 1. Beskyt dig i solen.

Overdreven soldyrkning er den absolut synder, når det kommer tilrynker, så tøv endelig ikke med solcremen, da det vil udsætte aldringen og samtidig beskytte mod hudkræft.

 1. Stop med at ryge.  

Nogle af undersøgelserne er stadig kontroversielle, men flere og flere undersøgelser bekræfter, at cigaretrøg aldrer huden - for det meste ved at frigive et enzym, der nedbryder kollagen og elastin, 2 meget vigtige komponenter for hudens tilstand. Faktisk viser undersøgelser en markant øgning på 40% hos rygere end hos ikke-ryger.

 1. Få nok søvn .

Når du ikke får nok søvn , producerer kroppen overskydende cortisol, et hormon, der bryder ned hudceller. Får du nok søvn, vil du producere mere HGH ( humant væksthormon ), som hjælper huden med at forblive tyk, mere "elastisk" og mindre tilbøjelig til at rynke.

 

 1. Sov på ryggen.

American Academy of Dermatology (AAD) advarer om at sove i bestemte stillinger nat efter nat. Det fører til " søvnlinjer - rynker, der bliver presset i overfladen af ​​huden og ikke forsvinder, når du er oppe. Sover du på siden, fremprovokeres rynker på kinderne og hagen. For at reducere rynkedannelser under din søvn, bør du derfor sove på ryggen.

 1. Spis mere fisk - især laks.

Laks og andre koldtvandsfisk er en stor kilde til protein - en af ​​byggestenene i din hud - det er også en fantastisk kilde til en essentiel fedtsyre, kendt som omega-3.Essentielle fedtsyrer hjælper med at fodre huden og holde den fyldig og ungdommelig, som igen er med til at sænke rynkedannelsen eller reducere allerede synlige rynker.

 1. Spis mere soja.

Hidtil har det meste af beviset været fra dyreforsøg, men forskning viser, at visse egenskaber ved soja kan medvirke til at beskytte eller helbrede nogle af solens skader. I et nylig studie, offentliggjort i European Journal of Nutrition , rapporterede forskere, at et sojabaseret supplement kunne forbedre huden struktur og fasthed efter kun seks måneders brug.

 1. Skift  kaffe ud med kakao.

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Nutrition i 2006, fandt forskerne ud af, at kakao indeholdende høje niveauer af to flavanoler (epicatchin og catechin) som beskytter huden mod solskader, forbedrer cirkulationen til hudceller, forstærker hydreringen og gør huden glattere.

 1. Spis mere frugt og grøntsager.

Nøglen er deres antioxidantforbindelser. Disse forbindelser bekæmper skader forårsaget af frie radikaler (ustabile molekyler, der kan beskadige celler), hvilket igen hjælper huden med at se yngre og mere strålende ud.

 

 1. Brug fugtighedscreme. 

Kvinder er især så bekymrede for anti age produkter, og overser ofte effektien i en simpel fugtighedscreme. Hud, der er nok fugtet ser simpelthen bedre ud, så linjer og folder er langt mindre synlige.

 

 1. Overvask ikke dit ansigt.

Ifølge dermatologer ved University of Maryland Medical Center, for meget rens udtørrer huden for ​​sine naturlige barriere olier og fugt, der netop beskytter mod rynker. Vasker du af for ofte, vasker du også den naturlige beskyttelse væk. Desuden bør du slet ikke bruge sæbe, men milde sæbefrie renseprodukter.

 

 1. Dermaroller.

Ved at Dermarolle dit ansigt, laves der flere hundrede mikroskopiske huller, som fremmer kollagenprocessen, da huden går i gang med at ”hele” sig selv. Derudover får du mere gavn af dine hudplejeprodukter, da de efter en omgang Dermarolling, kan trænge meget dybere ind.

 

 1. Alfa-hydroxy syrer (AHA'er).

Disse naturlige frugtsyrer løfter det øverste lag af døde hudceller, hvilket reducerer udseendet af fine linjer og rynker, især omkring øjnene . Nye beviser viser, at AHA'er i højere koncentrationer kan bidrage til at stimulere kollagen produktionen.

 

 1. Retinoider (herunder Retin A). Den eneste FDA-godkendte topisk behandling for rynker er tretinoin, kendt kommercielt som Retin A. En receptcreme, som reducerer fine linjer, dybe rynker og reparerer solskader. Retinol er en naturlig form for vitamin A, der findes i mange håndkøbsprodukter. Undersøgelser viser, at det i en stabiliseret formel, i høje koncentrationer, kan være lige så effektiv som Retin A uden bivirkninger, såsom forbrænding af huden og overfølsomhed.

 

 1. Topisk vitamin C.

Undersøgelser ved Tulane Universitet har blandt andet vist, at det kan øge kollagenproduktionen, beskytte mod skader fra UVA- og UVB-stråler, korregere pigmenteringsproblemer og forbedre inflammatoriske hudsygdomme. Nøglen kan dog være den anvendte type C-vitamin. Til dato peger det meste af forskningen på L-ascorbinsyreformen som den mest potente for rynkereducering.

 

 1. Idebenone.

Denne kemiske fætter til næringsmiddelkoenzymet Q10 er en superkraftig antioxidant. I en undersøgelse, der blev offentliggjort for nylig i Journal of Dermatology, konstaterede lægerne, at der med en 6 ugers aktuel anvendelse var 26% reduktion i hudens tørhed, en 37% stigning i hydrering , et 29% resucering i linjer og rynker, og en 33% samlet forbedring i solbeskadiget hud. Andre undersøgelser har fundet lignende resultater.

 

 1. Pentapeptider.

Resultaterne af en undersøgelse støttet af National Institutes of Health har vist, at pentapeptider kan øge kollagenproduktionen i solbeskadiget hud. Flere efterfølgende undersøgelser (herunder en præsenteret på en nylig national dermatologi-konference) viste, at pentapeptider stimulerede kollagenproduktionen og mindskede linjer og rynker, når det blev anvendt topisk.

 1. Botox . En injektion af  Botulinum-toksinet afslapper muskelen lige under rynken, hvilket gør at overhuden kommer til at ligge glat og rynkefri.

 

 1. Rynkefyldstoffer.

Læger udfylder rynker med en række forskellige stoffer, herunder kollagen, hyaluronsyre og andre syntetiske forbindelser. Populære behandlinger omfatter blandt andet Restylane, Juvederm og ArteFill.

 

 1. Laser / lys resurfacing.

Her fjerner energi fra en lyskilde - enten en laser eller et pulserende diodelys - det øverste lag af huden, hvilket forårsager en lille men ubemærket hud "sår". Dette sparker hudens naturlige kollagenproduktionssystem i højt gear, hvilket resulterer i en glattere og mere rynkefri hud.

 

 1. Kemisk peeling .

Ved denne behandling bruges forskellige kemikalier til at "brænde" det øverste lag af huden væk, hvilket skaber skader, der får kroppen til at reagere ved at producere mere kollagen. Du ender med en yngre og glattere hud.

 

 1. Dermabrasion . En vakuumsugningsanordning, der anvendes i tandem med en mild kemisk krystal, hjælper dermabrasion med at fjerne det øverste lag af hudceller og bringe ny, mere jævnt struktureret hud på overfladen. I processen synes fine linjer og rynker at forsvinde.

bottom of page